Det finns många prisvärda mobilabonnemang för studenter

Som student så gäller det att hålla koll på sina utgifter och en av de största utgifterna många studenter har förutom hyra är mobilräkningen. Mobilen är idag ett måste då den används för allt från de gamla hederliga funktionerna, att ringa och smsa, till nymodigheter som att betala räkningar eller att använda mobilen som ett träningstillbehör. Trots alla nymodigheter är det nog ingen som skulle köpa en mobil som inte hade dom där gamla hederliga funktionerna och det som självklart behövs för att det ska fungera är ett mobilabonnemang.

Ett mobilabonnemang som passar just dig kan vara lätt att hitta, men att hitta det mobilabonnemang som passar bra och dessutom är billigt är betydligt svårare. Antal mobiloperatörer på den svenska marknaden har växt under de senaste åren och är uppe i ett tiotal ganska stora aktörer.

Tänk på vad som är viktigt för dig som student

Alla använder vi våra mobiltelefoner olika. Den stora ökningen de senaste åren har inte skett i hur många samtal vi ringer eller i hur många SMS vi skickar utan i hur mycket vi surfar. Från att någon gigabyte i månaden räckte gott och väl är det numera få personer som klarar sig på det och enligt den brittiska myndigheten Ofcom var Sverige bland de länder i världen som förbrukade allra mest mobildata.

Samtidigt ska man aldrig helt glömma bort samtal och SMS då du självklart i ett mobilabonnemang även betalar för dessa. Idag är det vanligt att obegränsade SMS och samtal ingår men ringer du och SMSar väldigt lite kan det vara fördelaktigt att du ser dig om efter ett alternativ där en viss mängd samtal och sms ingår vilket kan ge en lägre månadskostnad.

Jämför mobilabonnemang för studenter

Ett smart sätt för att spara både tid och pengar är att jämföra mobilabonnemang innan du väljer. Det absolut enklaste och snabbaste sättet att göra detta på är att vända sig till en jämförelsesida som hjälper dig att samla samtliga alternativ. Då kan du ofta smidigt sortera efter de faktorer du själv lägger mest vikt vid och filtrera bort de alternativ som inte alls är intressanta.

Något annat som är värt att tänka på är att operatörer precis som de flesta butiker ofta erbjuder speciella rabatter och erbjudanden på mobilabonnemang för just studenter. Det kan vara allt från en kostnadsfri första månad eller lägre månadskostnad hela bindningstiden till gratis tillbehör som hörlurar eller mobilskal.