Studenter kan spara pengar med mobilt bredband

Trådlösa nätverk, eller wifi-nätverk, blir allt vanligare i hushåll, skolor och på andra offentliga platser. Det är dock inte alltid du kan räkna med att det finns ett sådant nätverk att ansluta dig till. En god idé kan därför vara att investera i ett mobilt bredband. Med ett mobilt bredband så har du internetanslutning var du än befinner dig och kan med säkerhet veta att du kommer att kunna lämna in det där superviktiga arbetet i tid!

Hitta bästa mobila bredbandet

Är efterfrågan stor så är utbudet ofta minst lika stort. Att hitta ett bra och billigt mobilt bredband och rätt operatör kan vara svårt. De tre viktigaste faktorerna du ska tänka på är:

  • Användning – Hur mycket kommer du att använda det mobila bredbandet? Mängden surf som inkluderas kan skilja sig mellan allt från några gigabyte till obegränsad surf. Dessvärre är prisskillnaderna lika stora så det gäller att tänka efter så att du inte betalar för något du inte använder eller ännu värre – att surfen tar slut efter bara halva månaden.
  • Täckning – Rör du dig aldrig utanför staden du bor i är det här med största sannolikhet inte ett problem för dig. Bor du däremot i en mindre stad/ort och/eller rör dig mycket ute i skogen eller på landsbygden så är täckningen det mobila bredbandet har självklart något du måste ta hänsyn till innan du bestämmer dig.
  • Pris – Sist men absolut inte minst så är självklart priset en viktig faktor när du väljer ett mobilt bredband. Här gäller det att ha koll på alla kostnader utöver månadskostnaden som uppläggningsavgift och pris på dongel du ofta får med abonnemanget.

Det enklaste sättet att hitta ett passande mobilt bredband för dig är genom att ta hjälp av en jämförelsetjänst. På så sätt kan du jämföra alternativ från flera olika operatörer samtidigt vilket sparar mycket tid. Det kan du exempelvis göra på www.mobiltbredband.se.

Mobilt bredband ersätter hemnätverk

Något som blir allt vanligare är att svenskar väljer att ersätta sitt hemnätverk med ett mobilt bredband. Fördelarna är tydliga – inga sladdar, större rörlighet och ofta mindre krångel i allmänhet. Att byta ut sitt befintliga hemnätverk innebär även att du kan räkna av priset för det nätverk du redan har när du undersöker priser på ett nytt, mobilt bredband.

Leta efter studenterbjudanden

Många återförsäljare av mobila bredband har speciella erbjudanden för dig som student. Det kan handla om att dongeln ingår, att du får en sänkt månadskostnad eller att de slänger med något tillbehör på köpet. Om återförsäljaren själv inte skyltar med studentrabatt/studenterbjudanden så är det alltid värt att fråga! Kanske har de inget just då men är snälla mot dig ändå eftersom du ju trots allt är en fattig student.