Kreditkort för studenter

Att få kreditkort som student är inte det lättaste eftersom de flesta kreditkort kräver att man har en viss årsinkomst för att få handla på kredit. Det är en sund tanke eftersom det annars är lätt att hamna i en skuldfälla om man handlar för mycket på sitt kreditkort när man studerar och har en knaper ekonomi. Skulden på kreditkortet ska oftast betalas tillbaka inom ca 2 månader för att man ska slippa onödiga avgifter för ränta.

Bra kreditkort för studenter

kreditkort för studenter

T.ex. Entercard har ett kreditkort för studenter som heter Mecenat MasterCard. Med Mecenat MasterCard kreditkort får du som student speciella fördelar och så att studentlivet blir en aning smidigare. Mecenat MasterCard kreditkort ger dig som student möjlighet att delbetala inköp hos Mecenats speciellt utvalda partners. När du handlar datorer och hemelektronik kan du dela upp inköpen på sex månader, helt utan ränta eller andra avgifter. Kreditkortet fungerar som student-ID, betal- och kreditkort och ger dig självklart tillgång till alla studentrabatter från Mecenats partner. Några fördelar med kreditkortet:

  • 0 kronor i årsavgift
  • 0 kronor i aviavgift om du använder e-faktura
  • Upp till 55 dagars räntefri kredit
  • Kreditgräns: 5 000 – 15 000 kronor
  • Kompletterande reseförsäkring ingår

Hitta fler kreditkort

Om du vill se fler kreditkort och vill kunna jämföra ränta och olika villkor och erbjudanden, gå in på Kreditkort.nu. Där kan du enkelt jämföra de största kreditkorten på den svenska marknaden och se betyg från andra som också har använt kreditkorten. När du hittat ett kreditkort som passar dig klickar du dig vidare och genomför beställningen på kortutgivarens hemsida.