Börja spara redan som student

Som student så finns det många roliga saker att ta del av och uppleva. Sparande är kanske en av de saker som kommer längst ner på prioriteringslistan. Att börja spara som student har dock visat sig vara en stor faktor när det kommer till fortsatt sparande genom livet. Något slags sparande bör alla människor ha och studenter är inget undantag. Sparande kan göra att du har den där extra reskassan när värmen utomlands lockar. Sparande kan göra så att du har pengar över när olyckan är framme och du verkligen behöver dem. Vad du än sparar till så kommer du att tacka dig själv när sparpengarna väl kommer till nytta.

Anledningar till att inte öppna ett ISK

När vi frågar studenter så stöter vi oftast på två argument till varför de själva inte sparar. Båda dessa argument går enkelt att motbevisa med hjälp av lite basfakta kring investeringssparkonton:

  • Det kostar att spara pengar. Det vanligaste och samtidigt märkligaste argumentet till varför studenter inte sparar. Med investeringssparkonton sparar du helt gratis och har samtidigt möjlighet att få ditt sparkapital att växa. Det är alltså betydligt större chans att du tjänar pengar på att spara snarare än att det kostar.
  • Det är krångligt att spara pengar. Ett argument som visar på okunskap inom ämnet, en okunskap som det är enkelt att råda bot på genom att helt enkelt läsa på om investeringssparkonton. Då förstår man snabbt att det är relativt enkelt att både spara och investera pengar helt på egen hand.

Investeringssparkonton perfekt för studenter

investeringssparkonton-for-studenter

Ett tredje argument som är förhållandevis vanligt är argumentet att studenter inte vill låsa fast sina pengar på sparkonton med låg ränta. Med investeringssparkonton styr du helt själv över ditt sparande och ditt sparkapitals utveckling. Du kan välja säkra fonder med några procents avkastning per år. Du kan även välja att investera allt ditt sparkapital i ryska guldgruvor med chans att nå 100 procent avkastning. Valet är ditt och valet är helt fritt. Något som är helt säkert är att du kommer ha mer pengar i framtiden hur du än sparar i jämförelse med att inte spara alls.

Det kan även vara en stor fördel inför framtiden att vet hur sparande och investeringar fungerar. Det blir nämligen allt vanligare med privat sparande och privata investeringar för såväl uttalade mål, ekonomiska buffertar och som extra pensionssparande.