Köpa bläckpatroner till skrivaren

Även om antal utskrifter och användningen av papper i allmänhet minskar både på skolor och arbetsplatser över hela landet så har skrivaren ofta en given plats. Inlämningar, formelsamlingar, manuslappar, vad det än är så använder vi alltid till skrivaren för att skriva ut.

Vi vill gärna ha en skrivare som är enkel, snabb och pålitlig men det viktigaste är själva själva grundkomponenten i en skrivare; bläckpatroner eller toner. Att bläckpatronerna är slut i en skrivare har vi nog alla vara med om någon gång och det är lika frustrerande varje gång. Håll därför koll på ditt användande av skrivaren. Dels för att du ska slippa inse för sent att du inte har bläck i skrivaren och för att bläckpatronerna i sig ofta kostar några hundralappar.

Planera ditt inköp av bläckpatroner

Varför verkar det alltid som att bläckpatronerna är slut precis innan det att den livsviktiga inlämningsuppgiften ska skrivas ut? Det gäller att ha framförhållning och att ha koll på hur mycket bläck som egentligen finns kvar. Planera ditt inköp av bläckpatroner så att du slipper chocken när du upptäcker att du inte kan skriva ut för att skrivaren har för lite bläck.

Jämför priser på bläckpatroner

Skrivaren i sig brukade vara en dyr apparat som få hade råd med men med dagens priser har nästan vilken student som helst råd med en egen skrivare. Tillverkarna av skrivarna ser istället möjligheten att tjäna pengar på bläckpatronerna som idag är väldigt dyra om man köper orginalvarianten. Bläckpatroner kostar idag nästan lika mycket som skrivaren självt och är därför något som bör köpas med eftertänksamhet. Många sidor erbjuder idag prisjämförelser för bläckpatroner vilket kan hjälpa dig spara både tid och pengar. Här kommer ett exempel från prisjämförelsesajten Bläckpatron.se:

prisjamforelse-blackpatroner

I exemplet jämförs ett paket med tre färger till en HP-skrivare och som man tydligt ser skiljer sig priset med 89kr eller 32% från det billigaste till det dyraste alternativet trots att det är exakt samma produkt. På Bläckpatron.se kan du även se om något företag, i det här exemplet Handyink, har speciella erbjudanden som rabatter på vissa produkter eller kanske fri frakt.

När du ska köpa nya bläckpatroner så kan det vara svårt att veta exakt vilken modell du ska ha. Bläckpatroner är alltid anpassade för skrivaren så kolla antingen på skrivaren eller i en medföljande instruktionsbok exakt vilken modellbeteckning just din skrivare har. Gör du det så ska det inte vara några problem att hitta rätt.