Utnyttja kurslitteratur i ljudboksformat

För dig som är student och letar efter nya sätt att plugga kan ljudböcker vara ett bra alternativ. Traditionella sätt att plugga som lärarledd undervisning passar inte alla och att läsa kurslitteraturen kan vara både långsamt och onödigt.

Idag finns det flera alternativa sätt att plugga än någonsin förut, exempelvis kan du lyssna på din kurslitteratur som en ljudbok. Ytterligare ett alternativ är att se föreläsningsanteckningar och liknande på internet.

Upptäck kurslitteraturen som ljudböcker

Ett nytt alternativ till att läsa kurslitteratur, som förväntas få allt större genomslag i framtiden, är ljudböcker. Vet du att den litteratur som krävs för din kurs finns på ljudbok kan detta därför vara ett mycket bra alternativ. Den största fördelen ligger i att det går att lyssna på ljudböcker i nästan alla situationer, på jobbet eller när du tränar och så vidare.

Tips! Att lyssna på kurslitteraturen som en ljudbok öppnar upp för att plugga när du kör bil, jobbar och liknande.

Är du intresserad av att lyssna på kurslitteraturen som ljudbok, eller i största allmänhet vill lyssna på ljudböcker, är en abonnemangstjänst det billigaste och mest studentvänliga alternativet. Via en jämförelsetjänst för ljudböcker kan du se de största abonnemangstjänsterna och läsa mer om vad de erbjuder och vad de har för respektive fördelar.

Flera internetbaserade tjänster utvecklas för studier

Utöver ljudböcker finns det ännu flera sätt att plugga via internet. Exempelvis finns det flera sidor som samlar föreläsningsanteckningar och liknande från tidigare studenter. Även olika videotjänster har ofta genomgångar av centrala begrepp eller genomgångar av hela kurser. Det finns även sidor som är helt vigda åt studier som samlar allt möjlig material som rör ämnet. Dessa sidor ger även möjlighet för studenter att kommunicera och ställa frågor med de som är mer insatta i ämnet.

Tänk på! Idag finns det flera sidor som erbjuder hjälp för studenter med sina studier.

Att utnyttja dessa olika tjänster kan ge dig ett försprång i dina studier eftersom att det ofta kan vara mer intuitivt än andra former av traditionell undervisning. Detta betyder dock inte att traditionell undervisning är utbytt utan de fungerar främst som komplement till varandra.