Studli.se

Studera på rätt sätt med bra heminredning

Det är viktig att du får en bra arbetsplats när du studerar. Satsa på en bra uppsättning heminredning då du kommer att tillbringa flera timmar med studier varje dag. Du får skaffa minst ett ställbart skrivbord, en bra läslampa och en ergonomisk stol. Du hittar butiker som säljer möbler på nätet på Billig Heminredning.se

Sitt rätt när du studerar

Tänk på att du kan få belastningsskador när du sitter fel. Du får försöka sitta med ett avstånd på cirka 45 cm från texten du läser. Det kan variera något beroende på om du använder glasögon eller ej. Satsa också gärna på ett stöd för dina handleder. Din stol ska inte vara högre än att du kan sätta ner hela din fotsula på golvet. Tänk också på att sitta med hela ryggen i stolen och upprätt.

Använd inställningar på din kontorsstol

Om du har en kontorsstol med bra inställningsmöjligheter har du bättre möjligheter att sitta rätt. Skrivbordshöjden bör vara mellan 70 och 80 cm. Om du satsar på en höj- och sänkbar skrivbordsskiva ökar du än mer de ergonomiska fördelarna. Din kropp mår bra av att stå upp mer än du sitter ned. Hållningen blir bättre och spänningarna i nacke/rygg blir mindre. Din arbetslampa ska ge dig bra belysning från sidan. Gärna ett ljus som påminner om dagsljus – på de tider du inte har den äkta varan – då det är det bästa ljuset att jobba i.