Studli.se

Snygga märkesväskor för skolan

markesvaskor
Att köpa en märkesväska att ha till skolan ställer en hel del krav nu för tiden. Det är en balansgång mellan att hitta något snyggt och moderiktigt och något som faktiskt är praktiskt och användarvänligt. Att ha märkesväskor som enbart är snygg gör inte mycket nytta i skolan då den måste kunna rymma en del böcker och tillbehör för skolarbetet, för att inte tala om allting man vill ha med sig i skolan, som smink, mobiltelefon – kanske en iPad. Men det funkar heller inte med en ryggsäck från militärens överskottslager. Åtminstone inte om man planerar att bli skolans wierdo.

Märkesväskor till skolan som uppfyller alla krav

Problemet är givetvis inget som gått marknaden förbi och flera stora märken har gjort sitt yttersta för att skapa väskor till skolan som uppfyller de krav som skolelever idag har på sina väskor. Välkända varumärken som JanSport, Adidas, Puma, Nike och så vidare har både ryggsäckar, bagar och andra modeller som fungerar.

Den perfekta handväskan för skolan

En ryggsäck är för stor och klumpig och en kuvertväska är alldeles för liten. Du söker efter en väska du kan ha i skolan dom både rymmer böcker, pennor, block, mobiltelefon, surfplatta och allt annat du vill ha med dig runt på skolan – men det är inte lätt. Antingen blir det något stort och otympligt, som bara är jobbigt att släpa runt på, eller så blir det något litet och pyttigt som inte rymmer någonting. Ett alternativ som många landar på är handväskan. Den finns i många olika utföranden och storlekar och är ofta väldigt smart utformad med fack och utrymmen som gör att du snabbt kommer åt det du behöver. De finns dessutom många handväskor i väldigt snygga och moderiktiga utföranden.

Faktorer att tänka när du väljer en handväska

Storlek

Välj en storlek som passar dina behov. Fundera igenom vad du vill kunna bära med dig. Ta med dig dessa saker till affären när du köper din handväska och prova hur de passar i olika handväskor.

Färg

Kanske du gillar ljusa färger mest, men tänk på att en väska du använder varje dag snabbt blir smutsig, och då blir den ljusa färgen allt annat än snygg.

Fack

En handväska med smarta fack gör att du får plats med mer utan att få svårt att hitta det du behöver när du behöver det. Prova gärna väskan innan du köper.

Märkeshandväskor

Om stil och mode är viktigt för dig bör du satsa på en märkesväska. Handväskor finns hos de flesta klädmärken och definitivt alla väskmärken. Har du en bra budget är det inte svårt att hitta en snygg designväska, men glöm inte bort tipsen ovan – du ska kunna få plats med dina saker på ett praktiskt vis också. Gå balansgången med stil. Du kan även hitta butiker som säljer billiga väskor här.

Kuvertväskor under dagtid?

Kuvertväskor har traditionellt varit något man har med sig till en finare fest om kvällen som ett substitut till frånvaro av fickor på slimmade, eleganta klänningar. Men i takt med att denna sorts väskor blivit en modeaccessoar som de flesta kläd- och väskmärken tar med i sina kollektioner, har de blivit en mer självklar del även i andra sammanhang. Just i skolmiljö funkar kuvertväskan ypperligt om man har huvuddelen av sina saker i ett skåp, vilket man återvänder till mellan lektioner och packar om väskan. Detta gör dig elegant, snygg och mycket moderiktig när du rör dig längs korridorerna.

Kuvertväskor från de kända märkena

Varje större märke med självaktning har ett utbud av kuvertväskor idag. Medvetna om att denna sorts väskor inte längre används enbart för extra fina kvällstillställningar har de utökat utbud och tillverkning för att tillgodose nya behov. Du kan hitta kuvertväskor från kända märken som Guess, Diesel, LYDC London, Tom Tailor och Michael Kors i alla möjliga prisklasser. Med större kassa och ambitioner kan du lägga på en nolla och få kuvertväskor från Prada, Birkin, Louise Vuitton eller Mullberry. Oerhört moderiktigt, men också väldigt stöldbegärligt.